Békés város

Békés Város - Hírek

Izsó Gábor polgármester karácsonyi köszöntője

Izsó Gábor polgármester karácsonyi köszöntője

Izsó Gábor, Békés város polgármestere a Városházi Krónika idei utolsó számában juttatta el köszöntő szavait Békés város lakosságához.

Izsó Gábor, Békés város polgármestere a Városházi Krónika idei utolsó számában juttatta el köszöntő szavait Békés város lakosságához.

Kedves Ünneplő Békésiek!

 

Biztos vagyok benne, hogy mind a magyar családok, mind Békés város életében emlékezetes évet zárunk. Ilyenkor, az adventi ünnepkör idején, a karácsonyest mindenkit magával ragadó hangulatára készítve szívünket, önkéntelenül is számot vetünk önmagunkkal, környezetünkkel. Tudom, nehéz ez most, hiszen igen küzdelmes évet tudhatunk magunk mögött. S hogy miről lesz emlékezetes? - ez csakis rajtunk múlik!

 

Hiszem, hogy minden ember, minden család talál maga mögé tekintve sikereket, eredményeket 2009-ben is. Így van ezzel Békés városa is, melynek képviselő-testületével együtt büszkék vagyunk városunk teljesítményére elsősorban úgy, mint az Önök erőfeszítéseinek gyümölcsére. A gazdasági visszaesés időszakában, amikor a fennmaradás lehet a tét, Békés állja a sarat, intézményeink működnek, fejlesztéseink a térség élvonalába emelték településünket. Sok munkával és eddig példátlan összefogással jutottunk el idáig, amiért köszönet illeti a város lakosságát.

 

Érezzék magukénak az olyan eredményeinket, mint a megvalósult kerékpárutak, vagy a fedett uszoda. Sok terhet és nehéz munkát jelentettek az elmúlt hónapok, ezért szívből kívánom, hogy az elkövetkező ünnep valamennyiüknek a szeretet, az odafordulás jegyében teljen el. A mindennapok kapkodása után álljunk meg ezeken a napokon, pihenjünk meg családunk, barátaink körében. Ne feledkezzünk meg azokról sem, akik esetleg magányosan töltik a karácsonyt s az újévet és azokról sem, akiket az ünnep csöndjétől távol sodortak az élet viszontagságai.

Hadd kívánjak most magam és Békés Város Képviselő-testülete nevében Áldott, Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Új Esztendőt, Ady Endre soraival:

 

„Harang csendül,
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.

Minden ember
Szeretettel
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumban
A Messiás
Boldogságot szokott hozni."

 

 

 

Izsó Gábor

Békés Város Polgármestere

Forrás: Városházi Krónika XII. évfolyam 6. szám 2009. december 1. oldal