Békés város

Békés Város - Hírek

Hégely László a Bóbita bölcsődében - Békés Város, kultúra

Békés Város - Zenés délutánt tartottak a békési Bóbita bölcsődében. A kuturális eseményen a szülők, a gyerekek egyaránt jól érezték magukat. Békés környéki népdalokkal ismerkedhettek meg a vendégek.Különös jelentőséggel bír az ilyen esemény a gyermekek zenei nevelésének tekintetében.
Hégely Laci bácsi a Bóbita bölcsődében

Zenés délutánunkon, amelyet január 28-án délután tartottunk, békési és Békés környéki népdalokkal ismerkedtünk,szülők, gyermekek és bölcsődénk dolgozói.

A hangszeres játék öröme ,  s a népdalok szeretete példaértékű számunkra.
<br />


Citerán játszott és énekelt Hégely Laci bácsi.
Az elhangzott dalokat együtt is elénekeltük:
Csillagok, csillagok.....
Virágéknál ég a világ.....
Megyen már a hajnalcsillag.....stb.
Zenei nevelésünkhöz már második alkalommal nyújtott segítséget Laci bácsi.
A hangszeres játék öröme , s a népdalok szeretete példaértékű számunkra.
A műsor végén zenei pályafutásáról érdeklődtünk:

„ 1937-ben  Békésen született. Énekesi pályafutása gyermekkorában kezdődött, amikor egy iskolai rendezvényen  főszerepet kapott.
<br />Citerázni  „autodidakta módon” tanult meg. A mozgalmas ifjú évek után hosszú időre abbahagyta az éneklést és a hangszeres játékot.
<br />Nyugdíjazása után kapcsolódott be újra a népzenei életbe.
<br />


„ 1937-ben Békésen született. Énekesi pályafutása gyermekkorában kezdődött, amikor egy iskolai rendezvényen főszerepet kapott.
Citerázni „autodidakta módon” tanult meg. A mozgalmas ifjú évek után hosszú időre abbahagyta az éneklést és a hangszeres játékot.
Nyugdíjazása után kapcsolódott be újra a népzenei életbe.
1995-től az Ilyés Sándor által megalakított Körös Citerazenekarral szerepel különböző rendezvényeken. A zenekar kétszer is ezüst minősítést kapott/ 1999-ben és 2002-ben/.
A jelenlegi 4 fős citera zenekar Békés határain kívül is megfordul, fesztiválokon, nyugdíjas „Ki-mit-tud”-okon, Nagyszénáson, Csorváson, Mezőkovácsházán, Kenderesen is bemutatkoztak már.
Nemzetközi katonadal fesztiválon –Abasáron is szép eredményeket értek el.
Budapesten a Hadtörténeti Intézetben a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetségének rendezvényein játszottak több alkalommal.
Hégely Laci bácsi a zenekar hangszeres játékát szólóénekével is színesíti, sok örömet szerezve a népdalokat szerető közönségnek.”

Meghívásunkat zenés délutánunkra is örömmel fogadta, hogy megismertesse, megszerettesse a legifjabb nemzedékkel a békési néphagyomány kincseit.

Csökmei Gáborné
Bölcsőde vezető