Békés város

Békés Város - Hírek

Gyűjtik a szilárd tüzelőanyagok elégetése során keletkező hulladékot

Gyűjtik a szilárd tüzelőanyagok elégetése során keletkező hulladékot

A salak, hamu és pernye ingyenes összegyűjtését harmadszorra biztosítja Békés város önkormányzata, a mennyiség alapján döntenek majd az újrahasznosításról.

Izsó Gábor polgármester elmondása szerint a vegyes tüzeléssel fűtő lakosok egy része nem tudja felhasználni a salakot, ezért a kukákba öntik, amely komoly pluszköltséget jelent a kommunkális hulladék elszállítása során. Az önkormányzat kedzeményezése így költségcsökkentő hatással is bír. Az összegyűjtött salakot, pernyét és hamut a békési "inert" lerakóba kerül.

 

Békésben összegyűjti az önkormányzat a szilárd tüzelőanyagok elégetése során keletkező hulladékot

Békésben összegyűjti az önkormányzat a szilárd tüzelőanyagok elégetése során keletkező hulladékot

 

Az újrahasznosítás első lépéseként ki szedik belőle a vasat, így a megtisztított anyag alkalmas lehet külterületi utak átmeneti javítására. Mucsi András önkormányzati képviselő, tanácsnok hangsúlyozta, hogy a békési lakosok örömmel fogadták a kezdeményezést, az első összegyűjtéskor tömött zsákok fogadták a traktorokat. Békés évek óta kiemelt figyelmet fordít a hulladékgyűjtés fejlesztésére, így készült el az inerthulladék-lerakó is, illetve a szelektív hulladék számára válogatócsarnokot és komposztáló telepet is kialakítottak.

 

/T.D.