Békés város

Békés Város - Hírek

Felavatták a "Békési Sportkönyvet"

Felavatták a

November 5-én avatták a békési Erzsébet-ligetben azt az emlékkövet, amely a Békésről származó sportszakemberek, sportolók emlékét őrzi majd.

November 5-én avatták a békési Erzsébet-ligetben azt az emlékkövet, amely a Békésről származó sportszakemberek, sportolók emlékét őrzi majd.

A képen balról: Erdős Norbert, Békés és térsége országgyűlési képviselője, Békés város alpolgármestere, Izsó Gábor, Békés város polgármestere, Dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, Dr. Hepp Ferenc fia, Dr. Hepp Ferenc valamint Harkáné Hepp Judit, Dr. Hepp Ferenc lánya látható.

 

Dr. Hepp Ferenc, nemzetközi sportdiplomata, a „kosárlabdázás atyja" születésének 100. évfordulója alkalmából emlékeztek Budapesten és Békésen egyaránt. A november 2-án kezdődött eseménysorozat részeként az egy hét alatt iskolai vetélkedő, megemlékezés és sportversenyek mellett illusztris sportszakembereket is vendégül lát Békés városa.

 

Dr. Hepp Ferenc fia, Dr Hepp Ferenc

Dr. Hepp Ferenc fia, Dr. Hepp Ferenc 

 

November 5-én érkezett Békésre Dr. Hepp Ferenc fia és lánya, akik részt vettek a „Békési Sportkönyv" avatásán az Erzsébet-ligetben. A Békés Város Önkormányzata által állított emlékkő a Békésről származó sportszakembereket, sportvezetőket, sportolókat gyűjti majd össze, akik öregbítették városunk hírnevét.

 

A

A "Békési Sportkönyv"

 

Az ünnepélyes ceremónián köszöntőt mondott Erdős Norbert, Békés és térsége országgyűlési képviselője, Békés város alpolgármestere, majd az emlékkő leleplezését követően Mester Péter, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület elnöke méltatta Dr. Hepp Ferencet, az egykori sportdiplomatát, Békés város szülöttét. Békés város képviseletében Izsó Gábor, Békés város polgármestere és Erdős Norbert alpolgármester helyezte el a koszorút. 

 

Izsó Gábor, Békés város polgármestere elhelyezi a koszorút a város nevében Dr. Hepp Ferenc emlékére

Izsó Gábor, Békés város polgármestere koszorúzza a Békési Sportkönyvet

 

 

Forrás: Békés Város Polgármesteri Hivatala - Hajdu Lívia