Békés város

Békés Város - Hírek

Bemutatkozik Békés Város 1. sz. Bölcsődéje - Békés Város

Békés Város - Intézményünk a város egyik legfrekventáltabb részén, az Erzsébet ligetben található.
Jelenleg 60 férőhelyen fogadjuk a város és vonzáskörzetéből jelentkező családok gyermekeit. A dolgozó, a GYES mellett munkát vállaló szülő, valamint az a szülő, aki valamilyen oknál fogva nem tudja biztosítani a gyermeke napközbeni ellátását (pl. betegség, iskolai tanulmányok folytatása szociális rászorultság, stb.) igényelheti az ellátást.
A gyermekek életkorát tekintve 5 hó- 3 éves korig igényelhető a szolgáltatás. Indokolt esetben (pl. nem érett az óvodai nevelésre) 4 éves koráig maradhat a gyermek a bölcsődében.

Fogadjuk bölcsődénkben, a fejlődésükben valamilyen oknál fogva elmaradott kisgyermekeket is. Az ellátás, ún. félintegrációs illetve – szükség esetén – teljes integrációs formában történik, a sérüléstől függően.
A fejlesztést a korai gondozás keretein belül valósítjuk meg szakemberek bevonásával.

A felvett gyerekek gondozását, nevelését öt csoportban tizenkét gondozónő végzi. (Az össze s dolgozói létszám 20 fő.)
A szakképzett kisgyermek gondozónők és a kisegítő személyzet összehangolt munkájának köszönhetően, a ránk bízott kisgyermekeket a legjobb tudásunk szerint gondozzuk – neveljük. Munkánkat az országos alapprogramnak megfelelően a Dél-alföldi Regionális Módszertani Csoport irányításával végezzük.
Az alapprogramon felül igyekszünk minél több ismeretet nyújtani a gyermekeinknek. Szakmai programunk új részét képezi a népi hagyományokkal való ismerkedés. Hisszük, hogy már ebben a korai életszakaszban is sokat tehetünk azért, hogy a hagyományok és a természet iránti fogékonyságot megalapozzuk.

Bölcsődénkbe a beíratás folyamatos. Jelenleg a férőhelyek beteltek., de már a 2008-as gondozási évre is fogadjuk a jelentkezőket.

Intézményünk nyitvatartási ideje: 6.00 – 18.00

Elérhetőségeink:
Cím: 1. sz. Bölcsőde
5630 Békés, Jantyik M. u. 29.
Tel.: 66/411-164


Csatári Istvánné bölcsőde vezető