Békés város

Békés Város - Hírek

Békés Város - Oktatás - Matematika - Matekverseny a Dr. Hepp Ferenc Tagiskolában

Békés Város - Oktatás - Matematika - 234 kisebb-nagyobb diák…Több tucat pedagógus és segítő…Hatvan, hetvenöt, vagy kilencven perc…Összesen száznál is több megoldandó feladat…
234 kisebb-nagyobb diák…
<br />Több tucat pedagógus és segítő…
<br />Hatvan, hetvenöt, vagy kilencven perc…
<br />Összesen száznál is több megoldandó feladat…
<br />



234 kisebb-nagyobb diák…
Több tucat pedagógus és segítő…
Hatvan, hetvenöt, vagy kilencven perc…
Összesen száznál is több megoldandó feladat…
Ezek a számok (is) jellemezték a Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc tagintézményében február 22-én megrendezett Zrínyi Ilona Matematika verseny városi fordulóját.


Immár 1993 óta iskolánké a megtiszteltetés, hogy vendégül lássuk a város  legjobb matematikus-palántáit, akik figyelmesen, vagy mélázva megtámasztják fejüket és egy délutánt arra szánnak, hogy megoldják a matematika nagy kérdéseit…
<br />




Immár 1993 óta iskolánké a megtiszteltetés, hogy vendégül lássuk a város legjobb matematikus-palántáit, akik figyelmesen, vagy mélázva megtámasztják fejüket és egy délutánt arra szánnak, hogy megoldják a matematika nagy kérdéseit…
Mint Deákné Domonkos Julianna tagintézményvezető köszöntőjében elmondta: „..a tudás – hatalom. Ti, akik a mai versenyre győzni jöttetek, biztosan tudom, hogy e hatalom birtokában vagytok… Legyetek büszkék a tudásotokra…”.


A verseny 14 órakor kezdődött. A 3. és 4. osztályosok 60 percet, az 5. és 6. osztályosok 75percet, míg a 7. és 8. osztályosok 90 percet kaptak a feladatlapok kitöltésére, amelyek mind a matematikai ismereteket, mind a logikus gondolkodást tesztelték, hol komolyabb, hol játékosabb feladatokon keresztül.




A verseny 14 órakor kezdődött. A 3. és 4. osztályosok 60 percet, az 5. és 6. osztályosok 75percet, míg a 7. és 8. osztályosok 90 percet kaptak a feladatlapok kitöltésére, amelyek mind a matematikai ismereteket, mind a logikus gondolkodást tesztelték, hol komolyabb, hol játékosabb feladatokon keresztül. A sok feladatot viszonylag rövid idő alatt kellett megoldani – a gyorsaság és a rutin ilyenkor nagyon számított. Ezért előnyösebb helyzetben voltak azok a tanulók, akik iskolánk matematika tagozatos osztályaiba járnak, hiszen itt több a lehetőség a felkészülésre. Jó volt látni a sok értelmes, elgondolkodó tekintetet, miközben arra gondoltunk, milyen jó, hogy ilyen sok kiváló, matematikát szerető gyerek van a mi városunkban.


080225_zrinyi04k_881_20080225124729_174.jpg


Míg a gyerekek a termekben dolgoztak, felkészítő tanárak, és kísérőik baráti tereferén cserélték ki a matematika tanításával kapcsolatos tapasztalataikat. A vendégek közt üdvözölhettük Farkas Lászlónét, a Kistérségi Iskola igazgatóját, és helyettesét, Kis Esztert is.



080225_zrinyi05k_760_20080225124729_288.jpg



Nemcsak a testi munka fáraszt – ugyanannyi energiát igényel a gondolkodás is. Így a verseny végén jól esett az ebédlőben feltálalt uzsonna. Sokan itt beszélték meg egymással a verseny tapasztalatait.
Immár megnyugodva számoltak be a gyerekek nevelőiknek, hogyan sikerült megoldaniuk a sokszor nem is könnyű feladatokat. Még hazafelé induláskor az udvaron is ez volt a fő téma.
Azt, hogy ki, hogyan oldotta meg a feladatait, pontosan megtudhatja a www.mategye.hu honlapra kattintva. Itt olvasható majd a továbbjutott tanulók névsora is. A versenyről készült további fotók megtekinthetők a www.heppalbum.atw.hu honlapon.


080225_zrinyi06k_547_20080225124729_503.jpg



Békési Kistérségi Iskola Dr. Hepp Ferenc Tagintézmény