Békés város

Békés Város - Hírek

Békés - Murony kerékpárút - Békés Város

Békés Város - Békés Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez „Békést Muronnyal összekötő kerékpárút I. üteme” címmel.
Békés Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Operatív Program támogatási rendszeréhez „Békést Muronnyal összekötő kerékpárút I. üteme” címmel. A pályázatot a kiíró támogathatónak ítélte meg, a beruházást mintegy 60 millió Ft-tal támogatja.
A létesítendő kerékpárút a 4644-es számú országos közút mentén (Ady és Szarvasi utcák) a két város közötti szakaszon valósulhat meg összesen 2672 méter hosszban és 2,0 – 2,7 méter szélességben a görögkelti templomtól a téglagyári bekötőútig.
A fejlesztéssel Békés és Murony kerékpárút-hálózat összekötése, így a regionális és a belterületi kerékpáros kerékpárút-hálózat nagy mértékű növekedése is megvalósul. Több ezer ember mindennapi közlekedését könnyítheti meg a szakasz, nem beszélve a közlekedés biztonságának növekedéséről.
A hálózat további fejlesztésére Békés Város önkormányzata további pályázatokat nyújtott és nyújt be, többek közt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretén belül.

Gyebnár Péter