Békés város

Békés Város - Hírek

Bajza utcai Bölcsőde - Békés Város

Békés Város - Intézményünk a belvárosban, könnyen megközelíthető helyen, a szarvasi úti lakótelep mellett, csendes, zöld övezetben található.
Szeretettel köszöntjük a bölcsődénk iránt érdeklődő kisgyermekes családokat. Böcsődénk 1978-ban épült fel. 40 férőhelyen – négy csoportszobában folyik a kisgyermekek szakszerű gondozása-nevelése, akiket sokéves tapasztalattal rendelkező szakképzett gondozónők várnak.
Bölcsődénkbe a beiratkozás, a szülővel történő fokozatos beszoktatás egész évben lehetséges a munkát vállaló, tanulmányaikat folytató szülők számára.
Az 1997. évi XXXI. Törvény lehetővé teszi azoknak a gyermekeknek a bölcsődei felvételét is, akiknek a szülők betegsége, szociális, mentális problémák miatt nem tudnak megfelelő körülményeket teremteni.
A családtól való elszakadást megkönnyítjük a beszoktatást megelőző ismerkedési lehetőség biztosításával.
A kölcsönös megismerést segíti a családlátogatás, beszoktatás, szülői értekezletek, rendezvényein, valamint a naponkénti találkozások, beszélgetések.

1_726_2007120693050_169.jpg


Tágas játszó udvarral – ahol napfényes és árnyas terek -, fedett terasszal, homokozóval, pancsolóval, fajátékokkal rendelkezünk.

A jól felszerelt csoportszobákban lehetőség nyílik a gyermekek számára az önfeledt játéktevékenység mellett önkéntesen bekapcsolódni alkotó játékokba is Pl. rajzolás, gyurmázás, festés, papírtépés.

A gyermekek hallhatnak furulyaszót, részt vehetnek mondókázásban, énekes-mozgásos játékokban.
Ezek a tevékenységek fejlesztik képzeletüket, kreativitásukat, segítik a gyermekeket a világmegismerésében.
A bölcsőde saját konyhával rendelkezik, ahol a korosztálynak megfelelően összeállított étrend alapján főznek.
Bölcsődénkben a gyermekorvosi ellátás folyamatosan biztosított.
Gyermekorvosunk: Dr. Tamási Adrienn. A doktornő minden kisgyermek fejlődését figyelemmel kíséri. A szülők kérdéseikkel bármikor bizalommal fordulhatnak feléje.

Alapvető célunk, hogy a szüleiktől távol töltött időben a gyermekek jól érezzék magukat, egyéni testi, lelki szükségleteik kielégítettek legyenek. Képességeik, aktivitásuk, önállósodási törekvéseik kibontakozhassanak. Mindezt derűs, harmonikus, szeretetteljes légkör biztosításával valósítjuk meg, amely elősegíti az egészséges testi és pszichés fejlődésüket.

Szakmai programunkban az anyanyelvi – és zenei nevelést tűztük ki célul.
Mondókázással, énekes-mozgásos játékokkal felkeltjük a kicsik érdeklődését, felhasználva a néphagyomány kincseit is.
Örömélményt, pozitív érzelmeket keltünk a gyermekekben, s ezzel jó alapot biztosítunk a beszédfejlődésükhöz, zenei fejlődésükhöz.

Köszönjük, hogy megtekintette tájékoztatónkat.

Ha felkeltettük érdeklődésüket, ajánljuk a személyes találkozás lehetőségét
ÖNNEK és GYERMEKÉNEK.

Bölcsődevezető: Csökmei Gáborné

Címünk: Békés, Bajza u. 1.
Telefonszám: 06-66/411-506
Üdvözlettel: A Bajza utcai Bóbita Bölcsőde dolgozói