Békés város

Békés Város - Hírek

A Reneszánsz korának gazdasága és társadalma című előadás - Békés Város, Kultúra

Békés Város, Kultúra - 2008 január 22-én a Békés Városi Könyvtárban „A reneszánsz korának gazdasága és társadalma” címmel tartott előadást Bagita Attila, a Szegedi Kis István Református Gimnázium tanára.
Az előadás a Magyar Kultúra Napján hangzott el. 2008-ban ezen a napon kezdődött a Reneszánsz Év, ami egy évvel később ugyanezen a napon ér véget. Ez idő alatt az országban számos rendezvény lesz.
Az előadás a Magyar Kultúra Napján hangzott el.
2008-ban ezen a napon kezdődött a Reneszánsz Év, ami egy évvel később ugyanezen a napon ér véget. Ez idő alatt az országban számos rendezvény lesz.

A rendezvények Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulóján Mátyás korát és szellemiségét, a reneszánsz és a humanizmus hagyományait, tudományos, kulturális és művészeti értékeit, az akkori Európát formáló világképet idézik fel.

Ehhez kapcsolódik a Békési Könyvtárért Alapítvány és a Békés Városi Könyvtár „A reneszánsz világa” című rendezvénysorozata, ami az érdeklődők részére több érdekes programot biztosít az év során. A rendezvénysorozat része a középiskolások részére szeptemberben meghirdetésre kerülő „Reneszánsz vetélkedő” is.


Ehhez kapcsolódik a Békési Könyvtárért Alapítvány és a Békés Városi Könyvtár „A reneszánsz világa” című rendezvénysorozata, ami az érdeklődők részére több érdekes programot biztosít az év során.
A rendezvénysorozat része a középiskolások részére szeptemberben meghirdetésre kerülő „Reneszánsz vetélkedő” is.

Békés Városi Könyvtár