Békés város

Békés Város - Hírek

A Békési Gyógyfürdő története - kiállítás a Városházán

A Békési Gyógyfürdő története - kiállítás a Városházán

A Békési Gyógyfürdő törtéenete címmel kiállítás nyílt a Városháza emeletén Békésen. A békési uszoda felújítása lassan a végéhez közeleg, az emlékezés apropóján nyílt kiállítást 2010. tavaszáig tekinthetik meg az érdeklődők.

A felújítás alatt álló békési uszoda lassan a lakosság rendelkezésére fog állni.

Izsó Gábor polgármester legutóbbi helyszíni szemléje is megerősítette, hogy az uszoda nemsokára a gyermekek és a családok rendelkezésére áll Békésen

 

A Békési gyógyfürdő története címmel nyílt kiállítás 2009. október 29-én a Városháza (Békés, Petőfi u. 2. sz.) emeletén, amely az 1880-évektől, az első Békési Fürdőegylet megalakulásától a közeljövőben megvalósuló fejlesztésekig mutatja be a fürdő történetét.

 

A Békési Gyógyfürdőről készült kiállítást 2010tavaszáig tekinthetik meg az érdeklődők.

Az egykori fürdő a lakosság általi adományokból, valamint a Fürdő Egylet által kibocsátott részjegyek értékesítéséből befolyt pénzösszegből valósult meg, éppúgy, mint napjainkban.A kültéri termálvizű gyógymedence kialakítására eddig több, mint 8,5 millió forint folyt be "A  Békési Fürdőért" Közalapítvány számlájára

 

A kiállítás, amelyet Nagy Ildikó a Békési Fióklevéltár osztályvezetője és a Jantyik Mátyás Múzeum munkatársai rendeztek, a Polgármesteri Hivatal munkaidejében 2010. tavaszáig tekinthető meg.

 

Forrás: Békés Városi Jantyik Mátyás Múzeum - B. Szűcs Irén - igazgató