Békés megye hírek

7.000.000 forint adomány a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház Gyermekosztálya számára

7.000.000 forint adomány a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház Gyermekosztálya számára
Gyula, 2010. június 24. - A K&H gyógyvarázs program keretében a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház 7.000.000 forintért vásárolhatott létfontosságú műszert a gyermekosztály számára. A K&H Alapkezelő által felajánlott összegből a megyei kórház gyermekosztálya egy, az orvosi diagnosztikában alapműszernek számító EEG készüléket vásárolhatott, így lehetővé téve a kis betegek pontos neurológiai diagnózisát. A K&H Alapkezelő másodjára bocsátott ki olyan alapot, amelynek jegyzése után a K&H gyógyvarázs programot támogatja.

A K&H Alapkezelő idén újra támogatja a K&H Csoport gyermek-egészségügyi programját, a K&H gyógyvarázs programot. ",,Amellett, hogy jövedelmező és stabil befektetést kínálunk ügyfeleinknek, a társadalmi felelősségvállalásra, a közösségi gondolkodás fontosságára is szeretnénk felhívni befektetőink figyelmét. Ezért, a K&H Alapkezelő idén februárban kibocsátott egy K&H tőkevédett gyógyszeripari befektetési alapot, amelynek minden jegyzett 10.000 forintja után 10 forintot ajánlottunk fel a K&H gyógyvarázs program javára" - mondta el Zobor Zsuzsa, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója az ünnepélyes átadáson. ",,A jegyzések után elkülönített több mint hétmillió forintos összeget a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház Gyermekosztályának adományoztuk, mivel nagyon jó pályázatot nyújtottak be a K&H gyógyvarázs program keretében. Emellett az is hozzájárult a döntésünkhöz, hogy az alap jegyzési időszakában a gyulai régióban élő ügyfeleink különösen aktívak voltak" - tette hozzá Zobor Zsuzsa.
A K&H Alapkezelő a hazai befektetési piacon elsőként kínált ügyfeleinek úgynevezett társadalmilag felelős alapot, amellyel az ökológiai és társadalmi kihívásokra kívánta felhívni a figyelmet. ",,Napjaink egyik legjövedelmezőbb és legstabilabb iparága a gyógyszergyártás, amely befektetési szempontból is kitűnő lehetőséget kínál. A februárban kibocsátott K&H tőkevédett gyógyszeripari alapban a legnagyobb nemzetközi gyógyszeripari és gyógyászati vállalatok részvényei kaptak helyet, ezért gondoltunk arra, hogy az alap jegyzése után ismét támogassuk a K&H gyermek-egészségügyi programját. Két évvel ezelőtt mintegy 3,5 millió forint értékben adományoztunk orvosi műszereket a váci Jávorszky Ödön Kórház számára, most a korábbi összeget megduplázva járulunk hozzá a kis betegek gyógyításához" - mondta el Zobor Zsuzsa.
",,A felajánlott összegből vásárolt EEG készülék létfontosságú lesz a gyermekosztályunkon. Eddig csak a megyei kórház központi intézetében állt rendelkezésünkre ilyen korszerű EEG berendezés, márpedig sok idegrendszeri betegség kivizsgálásában elengedhetetlen" - mondta Dr. Sipos Péter, a Pándy Kálmán Megyei Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa. ",,A műszer lehetővé teszi a legtöbb neurológiai probléma, így például a hazánkban közel minden tizedik gyermeket érintő lázgörcs okának pontos kivizsgálását" - magyarázta a műszer jelentőségét a főorvos. A megyei kórház gyermekosztálya évente 4000 fekvőbeteget és közel 35.000 járóbeteget lát el. Ebből az EEG rendelésen évente mintegy 1000 gyermek vizsgálatára kerülhet majd sor.

Gyermekosztály

Az adományt dr. Kovács József a Pándy Kálmán Kórház főigazgatója és dr. Sipos Péter osztályvezető főorvos vette át.

K&H adomány

Zobor Zsuzsa a K&H Alapkezelő vezérigazgatója és dr. Sipos Péter a Gyermekosztály osztályvezető főorvosa.

adomány

Az átadó ünnepség szűkkörű, ám nagyon sok kisbeteg gyógyulását fogja szolgálni.

EEG készülék

A K&H gyógyvarázs program adománya ez az EEG készülék.


Forrás: Pándy Kálmán Kórház



Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet
Szóljon hozzá a fórumon!: 7.000.000 forint adomány a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház Gyermekosztálya számára