Békés megye vezető hírek

Vigyázat - Sok a telefonos csaló Békésben

Vigyázat - Sok a telefonos csaló Békésben

Az utóbbi időben ismét több telefonos csalás történt Békés megyében – hívja fel a figyelmet a rendőrség. A csalók célja egy-egy telefonkártya feltöltése.

Megszaporodott a telefonos csalások száma az utóbbi időszakban Békésben – a többnyire ismeretlen számról bejelentkező telefonálók barátságos hangon arról igyekeznek meggyőzni a vonal túlsó végén levőket, hogy valamelyik szerencsejáték szervező cég nevében hívják, mert nagyobb összeget nyertek – de azt csak akkor kaphatják meg, ha feltöltenek egy kódot a megjelölt telefonszámokra – adta hírül a police.hu.

Ellenben ha valaki beüti a kódot, ezzel egy telefonkártyát tölt fel.

A telefonos csalók általában nagy nyereményről beszélnek

A telefonos csalók általában nagy nyereményről beszélnek

A police.hu arra figyelmeztet mindenkit, ne adja meg adatait és ne higgye el, amit állítanak.

Olyan eset is előfordult, hogy a sértett bankszámla adatait elkérték, majd internetes vásárlásokra használták fel azt – tudatta a police.hu.

De megtörtént az is, hogy a telefonos csaló azt mondta, megszűnik a sértett előfizetése, ha nem üt be egy kódot a telefonba. Ez a kód szintén egy telefonkártya feltöltését szolgálta.

A police.hu felhívja a figyelmet, hogy egy mobilszolgáltató sem rendez efféle nyereményjátékokat, a szolgáltatásaikhoz kapcsolódó nyereményekért pedig nem kérnek pénzt.

Ismeretlen telefonálóknak sosem szabad kiadni személyes és banki adatokat – tette hozzá a police.hu. A rendőrség mindenki arra kér, hogy ha gyanús telefonhívást kap, írja fel, mikor keresték, milyen telefonszámokat mondtak és tegyen bejelentést a rendőrségen.

B.A.