Békés megye vezető hírek

Újra üzemel a Szigligeti utcai tanuszoda

Hat évvel a bezárása után ismét megnyitották a békéscsabai Szigligeti utcai tanuszodát. Az intézmény csaknem 100 millió forintból újult meg.

Újra várja a kis úszókat a Szigligeti utcai tanuszoda Békéscsabán, mely 6 éven át nem volt látogatható. 2013-ban ugyanis egy szakértői vélemény miatt bezárták az uszodát.

Most, közel 100 millió forintból újult és szépült meg, a létesítmény teljesen újjáépült. Csupán a jellegzetes fa tartópillérek maradtak a régiek – írta meg a beol.hu.

A gépészet és a szellőztető rendszer egyaránt cserélve lett. A beruházáshoz Békéscsaba önkormányzata 56 millió forinttal járult hozzá saját forrásból, 36 milliót a magyarországi úszószövetség biztosított.


Szarvas Péter polgármester a tanuszoda megnyitóján elmondta: számos családbarát intézkedés között az óvodákban Békéscsabán egyedi programokat tartanak, a kicsit tanulnak néptáncot, labdajátékokkal ismerkednek meg, s úszni is tanítják őket. Az óvodák egy része éppen a Szigligeti utcai uszodában tanulhat majd, a másik részük a Lencsési általános iskolában ás az Árpád fürdőben – tudatta a beol.hu.

Kiss Tibor alpolgármester arról is beszámolt, hogy a tanuszoda a Szigligeti utcában 30 éve áll, akkor nagy álom vált valóra megvalósulásával.

Királyné Egri Mónika, a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda intézményvezetője elmondta, a Szigligeti utcai óvodában 6 csoport található, ezekbe összesen 150 gyermek jár, a tanuszodát pedig csaknem 400 gyermek veheti majd igénybe – írta meg a beol.hu.

B.A.