Békés megye vezető hírek

Új megállókkal és 30 kilométernyi vágánnyal bővül Békés megye

Új megállókkal és 30 kilométernyi vágánnyal bővül Békés megye

Komoly változások lesznek Békés megyében a vasutakat illetően: felújítanak megállókat és 30 kilométernyi vágányt is megépítenek a nagyszabású fejlesztés keretében.

Nagyszabású vasúti fejlesztés készül Békés megyében. Az uniós közbeszerzési értesítő szerint kiírta a pályázatot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) a Békéscsaba és Lőkösháza közötti, 30 kilométeres szakasz korszerűsítésére, valamint a kétvágányúsításra – tudatta a beol.hu.

A magyarepitok.hu beszámolt arról, hogy három állomást is modernizálnak. Békéscsaba és a román országhatár között korszerűsítve lesz a MÁV 120-as vasúti vonal, így a vonatok 160 km/óra sebességgel is közlekedhetnek majd. A jelenlegi mellett még egy vágány épül majd meg. A 120-as vonal komoly forgalmat bonyolít, a személyvonatoktól a nemzetközi szerelvényeken át a kamionszállítókig.

Vágányok épülnek és megállók újulnak meg Békés megyében

Vágányok épülnek és megállók újulnak meg Békés megyében

Több állomás újul meg a modernizálás keretében: Lőkösháza, Szabadkígyós és Kétegyháza megállói, melyek 55 cm magas peront kapnak, liftekkel és aluljárókkal, valamint akadálymentesítéssel egészülnek ki – adta hírül a beol.hu.

A beruházás 75 kilométernyi vágányt érint majd az állomások vágányhálózatával együtt. Ahhoz, hogy a pályát kihasználhassák, megépítik a szükséges csoportkitérőket is – 12, 24, valamint 38 darabot.

A felújítás keretében műtárgyak is megújulnak, illetve kialakítanak egy 5,5 kilométeres zajvédő falat – tudatta a beol.hu.

B.A.