Békés megye vezető hírek

Új körforgalmat építenek Gyulán

Új körforgalmat építenek Gyulán

Pályázati támogatásból épülhet meg a Békés megyei városban az új körforgalom, mely az Árpád utca, Béke sugárút és az Eötvös utca kereszteződésében könnyíti majd a forgalmat.

Épülhet a körforgalom – dr. Görgényi Ernő polgármester a közelmúltban Facebook-oldalán jelentette be, hogy közel 108 milliós forintos pályázati támogatással megvalósulhat az Árpád utca – Béke sugárút – Eötvös utca kereszteződésének ilyen formájú megoldása – írta meg a beol.hu.


E három utca kereszteződésébe készülne a körforgalom

E három utca kereszteződésébe készülne a körforgalom

A Zöldkereszt orvosi rendelőnél, ahol jelenleg már építkezés folyik, eleve úgy oldották meg a kerítést, hogy illeszkedik a leendő körforgalom nyomvonalához. Az utolsó akadályt is sikerült leküzdeni azzal, hogy a Béke sugárút 37. számú ház tulajdonosaival megegyeztek az épület sarki részének megvételéről – újságolta a polgármester.

Dr. Görgényi Ernő szerint a munkálatokat 2019 első felében kezdik meg, az engedélyezés tervei már elkészültek, jelenleg a kiviteli terveket készítik, s csak ezután indulhat a közbeszerzési eljárás, s ezzel együtt megtervezik, hogy bonyolítsák majd a forgalmat az építkezés idején – tudatta a beol.hu.

Fotó: MW - beol.hu

B.A.