Békés megye vezető hírek

Új kerékpárút-szakasz készül Békéscsabán

Új kerékpárút-szakasz készül Békéscsabán

Folytatódik a Békési megyeszékhelyen a Wenckheim turista- és kerékpárút építése. Az új szakasz Gerla és Póstelek között készül el.

A Modern Városok Program keretében tovább zajlik Békéscsabán a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása. A fejlesztés következő szakasza Gerlát és Pósteleket köti majd össze – írta meg a beol.hu.

Az Élővíz-csatorna menti futófolyosót 2020 áprilisáig lezárták a Körte sor és a Veszely között. Itt is szélesítik és modernizálják a bicikliutat. A kerékpárosok e szakasz helyett átmenetileg a Fényes és a Lencsési lakótelep között a Magyar utcát használhatják – tudatta a lap.

Szarvas Péter polgármester beszámolt arról, hogy a külterületi szakasz egy részét már elbontotta a kivitelező. Megvan az alapréteg, a kötőréteg aszfaltozása a napokban készül el. A belterületi szakaszon azonban 2021-ben indul a kivitelezés.

Újabb szakaszon kezdődhet el a kerékpárút-építés

Újabb szakaszon kezdődhet el a kerékpárút-építés

A városatya kitért arra, hogy a Kerekegyházi úton 3 méter széles mezőgazdasági utat építenenek, a Kígyósi úton 2 méter széles kerékpárutat. A pósteleki bekötőútnál korszerűsítenek és szélesítenek is. Az aszfaltozás idejére a teljes bekötőutat le kell majd zárni, ennek pontos idejét még nem tudni – írta meg a beol.hu.

Részben készült el, ezért csak saját felelősségre használható a Bartók Béla úti és a Temetősori bicikliút. Forgalomba ezeken a szakaszokon még nem helyezték az utakat. A munkaterületet jelző táblákat Szarvas Péter szerint nyáron távolítanák el, mert a hivatalos forgalomba helyezés csak együtt lehetséges: a Bartók Béla út, a Temető sor, a Kétegyházi út, a Kígyósi- és a Kerekegyházi út kiviteli szerződése ugyanis közös.

A Kétegyházi úton a munka java csak tavasszal indul el – tette hozzá a polgármester.

A városatya a közelmúltban döntött arról, hogy a munkálatok megindulhatnak újabb szakaszon, Gerla és Póstelek között. Az erre vonatkozó közbeszerzési eljárás sikeresen lezajlott, a tiszakécskei Hódút Kft. végzi majd a munkát.

A Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítását célzó fejlesztéssel kapcsolatban is eredményes közbeszerzési eljárás zajlott le, így a közeljövőben a Ligeti soron és a Sikonyi úton is kialakíthatnak kerékpárforgalmi létesítményt – írta meg a beol.hu.

Ezt is a Hódút Kft. végzi majd, viszont a forrásra a Modern Városok Program keretén belül még várni kell – tudatta a lap.

Fotó: Bencsik Ádám

B.A.