Békés megye vezető hírek

Új gyártócsarnokot építettek fel Gyulán

Új gyártócsarnokot építettek fel Gyulán

Nemcsak új gépeket vásárolt, egy közel 1500 négyzetméteres gyártócsarnokot is felépített a Holzmöbel 2012 Kft Gyulán.

Csaknem 500 millió forintos beruházás készült el a Békés megyei városban. Gyulán majdnem 1500 négyzetméteres új gyártócsarnokot hozott létre a Holzmöbel 2012 Kft – a fejlesztéshez tartozik, hogy új célgépeket és lapszabász technológiát is beszereztek – írta meg a beol.hu.

A beruházásához a vállalat a GINOP mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítésére kiírt pályázat keretében szerzett közel 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást, míg a fennmaradó összeget saját forrásból és hitelből állták.

A Holzmöbel 2012 Kft 2018 folyamán 842 millió forintos árbevételre tett szert, 2019-ben már arra számítanak, hogy bevételük 1 milliárd forint lesz – tudatta a beol.hu.

A pályázatnak köszönhetően a jelenlegi 27 alkalmazott a helyén maradhat, s lehetőségük van a dolgozók számának növelésére is – mondta el Szalainé Mihucza Zita igazgató.

A cég egyébként csak magyar piacra gyárt. Megrendelői közé egyetemek, főiskolák, színházak, közintézmények tartoznak, valamint ipari laboratóriumok – írta meg a beol.hu.

B.A.