Békés megye vezető hírek

Új buszokkal lesz gazdagabb Békés megye

Új buszokkal lesz gazdagabb Békés megye

Az egész országban bővül az új autóbuszok száma, s közülük jelentős számú érkezik Békés megye területére is.

Országosan összesen 352 új jármű megrendeléséről született megegyezés a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. között – tudatta a beol.hu.

Ennek értelmében a Volánbucs 90 darab buszt vásárol 5,5 milliárd forintért, míg a Volán Buszpark Kft. 262-őt, 16,3 milliárd forintért.

Az új járművek nem csuklósak, szóló típusúak. Közülük az elsők pár napon belül szállíthatják is az utasokat, 2020 tavaszáig pedig mindegyik megérkezik – adta hírül a beol.hu. A buszok 16 megyében fuvaroznak majd: köztük van Zala, Veszprém, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Nógrád, Pest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye.


A buszok 16 megyében fuvaroznak majd: köztük van Zala, Veszprém, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Nógrád, Pest, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye.

A busz Credobus Econell típus 44 ülőhellyel rendelkezik, alacsony padlós és akadálymentes. A Credobus Inovell 52 ülőhelyes, normális padlómagassággal és nagyfokú kényelemmel, optimális csomagtérrel – írta meg a beol.hu.

Az ultrakönnyű szerkezetet WIFI-berendezés is komfortossá teszi. Környezetkímélő Euro 6-os motorral rendelkeznek, robotizált sebességváltó és nagy teljesítményű klímaberendezés is tartozik hozzájuk.

Az aláírt szerződések értelmében a mostaniakkal együtt 638 darab modern, klímás, USB töltőpontokkal kiegészült buszokkal gazdagodik a járműkínálat 2020 végéig. 2019 és 2022 között pedig összesen 3930 darab buszt szereznének be.

Fotó: beol.hu

B.A.