Békés megye vezető hírek

Tüzelővel és egyébbel is segítenek Békésben az önkormányzatok

Tüzelővel és egyébbel is segítenek Békésben az önkormányzatok

Január második hetében elkezdték a barnakőszén kiosztását Békés megye több településén: számos helyen segítik ugyanis az arra rászorulókat az önkormányzat tüzelővel.

A tél folyamán több településen segítik tüzelővel és egyéb támogatásokkal a rászorulókat Békés megyében. Január második hetében már elkezdték kiosztani a barnakőszenet.

Sajnos, sokan rendelkeznek kevés jövedelemmel, különösen az idősek körében, akiknek elkél a segítség – tudatta a beol.hu.

Murony polgármestere, Fekete Ferenc elmondta: sokan voltak a községben korábban tsz-tagok, s ezek viszonylag alacsony fizetéssel jártak. Számos nyugdíjas akad, aki mindössze 50-70 ezer forintot kap kézhez havonta. Ebből az összegből alig lehet fenntartani egy háztartást, minden segítség jól jön. A polgármester kifejtette, mindent megtesznek, ami tőlük telik, a rászorulók segítésére – ilyen a szénadomány is.


Sok rászorulónak osztanak szenet vagy fát Békés megyében

Sok rászorulónak osztanak szenet vagy fát Békés megyében

Fekete Ferenc kiemelte a központi, 12 ezer forintos gázárcsökkentést és azt is, hogy állami forrásból ugyanilyen támogatást kapnak azok a háztartások, ahol nincs bevezetve a szolgáltatás. Ilyen segítséget Muronyban csaknem 80 ingatlanban vettek igénybe, az érintettek gázpalackot, szenet vagy tűzifát kérhettek – írta meg a beol.hu.

Az önkormányzat 293 mázsa szénhez jutott a közelmúltban, amelynek szétosztásáról a képviselő-testület szakbizottsága dönt.

Sikeresen pályázott és kapott tüzelőt szociálisa alapon Hunya önkormányzata is. Hegedűs Roland polgármester elmondta, mintegy 200 mázsa szén érkezett hozzájuk, a rászorulók már az ünnepek előtt megkapták ennek egy részét. Ami megmaradt, azt az önkormányzat által kiírt, kedvező pályázati feltételek szerint kaphatják meg az érintettek hamarosan – tudatta a beol.hu.

B.A.