Békés megye vezető hírek

Túl sötétek az utcák Békéscsabán?

Túl sötétek az utcák Békéscsabán?

Figyelemfelkeltő videó került fel a Facebook közösségi oldalra augusztus végén, melyből kiderül, hogy a békéscsabai Andrássy Gyula gimnázium környéke este 8 óra környékén még sötét.

Nem időben történik a világítás felkapcsolása? A Facebook közösségi portálra augusztus végén került fel egy videó, mely azt mutatja, hogy Békéscsabán az Andrássy gimnáziumnál este 8 órakor még nem működik a közvilágítás. A világítást régebben a fényviszonyokhoz igazítva kapcsolták be, most azonban az órához igazodnak, szólt hozzá több békéscsabai is a problémához – írta meg a beol.hu.

Nem csoda, hogy nincs kellő időben világítás, s még rosszabb, ha az ég amúgy is be van borulva, szmogos, ködös – a lakók szerint fennáll a veszélye annak is, hogy a gyalogosokat nem veszik észre az autósok.


A lakók szerint előbb is fel lehetne kapcsolni a világítást Békéscsabán

A lakók szerint előbb is fel lehetne kapcsolni a világítást Békéscsabán

A polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályán azt mondták, a felvétel napján 5.20-kor kapcsolták ki őket és este 8-kor gyúltak ki a fények Békéscsabán. A rendszert ún. közvilágítási naptár alapján működtetik – adta hírül a beol.hu.

A jelet a központi számítógép biztosítja az adóberendezésnek, s ez kapcsolási parancsot küld több településre, melyet a helyi transzformátorállomások érzékelnek.

Alkonykapcsolós vezérlés egyelőre nincs kiépítve Békéscsabán – tudta meg a beol.hu.

B.A.