Békés megye vezető hírek

Továbbfejlesztenék a békéscsabai piacot

Továbbfejlesztenék a békéscsabai piacot

Új csarnokot építhetnek a megyeszékhelyen a nagybani piacnál. Békéscsabán ezzel továbbfejlesztenék a területet, mely új pavilonsorral is kiegészülne.

Újabb csarnokkal és pavilonsorral is bővülne a békéscsabai piac a közeljövőben. Több milliárd forintból készülne el a fejlesztés a bontások elvégzése után.

Nagy parkolóházat is létrehoznának a vásárlóknak, s megújítanák a környéket. A nagybani piac a tervek szerint átkerülne a Kétegyházi útra – írta meg a beol.hu.

Hanó Miklós, Békéscsaba polgármestere úgy véli, a városé az egyik leglátogatottabb piac az országban, ezért is ráfér a fejlesztés.

A munkálatokkal vasbeton szerkezetű, fedett és nyitott csarnokot létesítenének, s mellé kiszolgáló létesítményeket, elárusító helyeket. Mindezt a Szabó Dezső utca 14-22. szám alatti telken valósítanák meg.

A parkolóház látványterve

A parkolóház látványterve

A csarnok a tervek szerint több mint 6 ezer négyzetméteres és zárható építmény lenne, melynek tetejére napelemeket szánnak – tudatta a beol.hu.

Bontani kell az elavult pavilonsort, melynek helyén új épülne, csaknem 250 négyzetméteren – ez a Trefort utca 5-7. szám alatti telek. A parkolóház a Szabó Dezső utcában létesülne, ahol jelenleg is parkolók vannak, s csaknem 300 autó befogadására szánják. A parkolót szintén felszerelnék napelemekkel. A Szabó Dezső utcai közterület ugyancsak megújulna, de parkolókat alakítanának ki a Piactér utcában és az Illésházi utcában is – adta hírül a beol.hu.

Dr. Sódar Anita, a Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az önkormányzat már rendelkezik a szükséges hatósági engedéllyel, jelenleg a közbeszerzési eljárás van folyamatban, mellyel kiválasztják majd a kivitelezőt.

Kormány-előterjesztés is készült a Modern Városok Program keretében, mely arról szól, miként biztosítanák a beruházás megvalósításához a szükséges támogatást – ezt még a szaktárcák véleményezik. A kellő forrás rendelkezésre állása esetén tud Békéscsaba eredményt hirdetni és szerződni a választott céggel – írta meg a beol.hu.

Fotó: beol.hu

B.A.