Békés megye vezető hírek

Tovább egyeztetnek a 47-es út fejlesztéséről

Tovább egyeztetnek a 47-es út fejlesztéséről

Kétszer kétsávos utat terveznek Békés megyébe, melynek lehetséges nyomvonala kapcsán új egyeztetést tartott Budapesten dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és Dankó Béla országgyűlési képviselő.

Bár a döntés korábban megszületett, a tervezett kétszer kétsávos 47-es út lehetséges nyomvonalát illetően tárgyalt a budapesti Innovációs és Technológiai Minisztériumban Dankó Béla országgyűlési képviselő és dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár – adta hírül a beol.hu.

Az egyeztetésen Mezőberény polgármestere, Siklósi István, Köröstarcsa első embere, Lipcsei Zoltán, Körösladány polgármestere, Kardos Károly, illetve Szeghalom alpolgármestere ült össze – mint azt Dankó Béla a Facebook-oldalán is közölte.

Hangsúlyozta, hogy a megbeszélésen elhangzott, ugyanazt az álláspontot képviselik, mint korábban: a szakasz az említett települések közelében fusson, ugyanis így szolgálhatja azok érdekeit – írta a beol.hu.

Dankó Béla kiemelte, hogy véleményük szerint Békés megye nagyobb részén ez a változat lenne előnyös. Az útfejlesztés erősítené a közlekedés biztonságát, s a térség gazdasági helyzetét is előremozdítaná.

Fotó: P.G.

B.A.