Békés megye vezető hírek

Tóth László hatodszorra futja keresztül Békés megyét

Tóth László hatodszorra futja keresztül Békés megyét

Április elsején Békéscsabáról indult el Tóth László, aki immár hatodszor vesz részt a Megye Futáson – a cél tizenhárom nap alatt körbefutni, ami összesen 710 kilométert jelent.

Hatodik alkalommal rendezik meg a Megye Futást, melyen futónagykövetként indul Tóth László is – 13 nap alatt kerülik meg a megyét, ezalatt 68 településen jár majd és 710 kilométert fut le – adta hírül a beol.hu.

A rajt Békéscsaba főterén volt, innen indult el április elsején reggel a futás. Lászlót futó emberek közössége kísérte az első napon.

Mint mondta, abban bízik, hogy az időjárás kegyes lesz hozzájuk – ő a maga részéről úgy érzi, kellően felkészült a megmérettetésre. Hárman futnak vele a társai közül.

Az első napon a cél eljutni Kaszaper településig, vagyis 51 kilométert kell teljesíteni.

Tóth László minden nap fut, 5 és fél órát, legalább 45 kilométert – a Megye Futás esetében a leghosszabb táv naponta 60 kilométer.

A sikeres futóhoz mindig csatlakoznak emberek, erre László most is számít – nagyon fontosnak is tartja a sport népszerűsítését.

Az idei távolság egyébként csaknem 70 kilométerrel hosszabb, mint a tavalyi Megye Futás volt. Zárónapja április 13-a lesz, ekkor Békésről indulnak a versenyzők. Békéscsabára várhatóan délután fél 3 tájt érkeznek vissza – tudatta a beol.hu.

Fotó: beol.hu

B.A.