Békés megye vezető hírek

Több szakaszon felújítják Békés megye útjait

Több szakaszon felújítják Békés megye útjait

Az utak állapota igencsak hagy kívánnivalót maga után Békés megyében. Több helyen már zajlanak a felújítások, másutt hamarosan kezdődnek. De mit mutat az állapotfelmérés?

Ráfér az utakra a felújítás Békés megyében: bár látható javulás, a megye útjai még mindig a harmadik legrosszabbnak számítanak. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. évente teszi közzé értékeléseit az utak állapotáról. Békésben csak az utak burkolatának 17 százalékát minősítették jónak vagy megfelelőnek a tavalyi adatok alapján - tudatta a beol.hu.

A nyomvályúk még a legkevesebb gondot okozzák – ebben a tekintetben jónak számít a megye útjainak több mint 90 százaléka, 51 kilométer nem megfelelő. A főutak némileg elhanyagoltabbak, a mellékutak nem annyira megviseltek az arra haladó járműforgalom miatt – írta meg a beol.hu.

Több utat is felújítanak Békés megyében

Több utat is felújítanak Békés megyében

Két esztendő alatt összesen 150 kilométernyi útszakaszon javították ki a problémákat.

A burkolatok állapotát minősítik kimondottan rossznak, a legmagasabb értékelés csupán 253 kilométer kapta meg – 203 kilométer tűrhetőnek számít, míg 1006 kilométernek a nem megfelelő minősítést adták - írta meg a beol.hu.

Már csak emiatt is jó hír, hogy az útfelújítások több szakaszon már folynak vagy lezajlottak, másutt pedig a közeljövőben elkezdődnek – az állapotukat tekintve országos átlag alatt levő megyei utakra nagyon ráférnek a munkálatok.

B.A.