Békés megye vezető hírek

Több fejlesztés is elindulhat Orosházán

Több fejlesztés is elindulhat Orosházán

Fejlesztésekre kerülhet sor a Békés megyei városban: tájékozódtak a képviselők a Gyopárosfürdőt érintő, nyertes TOP-os pályázat keretében létrejövő turisztikai projektről.

Nyertes TOP-os pályázat keretében valósulna meg egy turisztikai projekt, mely Gyopárosfürdőt foglalja magában – ezzel kapcsolatban tájékozódtak a napokban Orosháza képviselői. Szilágyi Csaba bemutatta a helyszíneket, míg a tervező, Keresztes Attila a részletekről beszélt – írta meg a beol.hu.

Az egykori laktanya területén korábban internetes kávézónak készült a kör alakú épület, melyet nemcsak újra alakítanának, hanem mellé hajót formázó játszóházat és kétszintes mászófalat is készítenének.

A korábbi vasútállomás-épület mellé meseparkot terveznek Gyopárosfürdőn. A játszótér elemei, melyek jelenleg a fürdő mellett vannak, a tópartra kerülnének, míg a mostani, fásított parkban süllyesztett szökőkutat alakítanának ki. A beton kiülők eltűnnek, a régi növények maradnak és újakat is kap a terület – adta hírül a beol.hu.

Már akár 2020 nyarán elkezdődhet a munka a tavak körül, amennyiben készen lesznek az engedélyek – mondta Szilágyi Csaba, aki elárulta: a vízparton rekortánnal borított futókör épül, a kavicsos sétány térköves lesz és megújul a kishíd is.

A turisztikai épületegyüttes a kemping mellett kapna helyet. A terveket a RexTerra Kft. ügyvezető igazgatója tárta a jelenlevők elé. Mint azt Szilágyi Csaba elmondta, ha a forgatókönyv jó, jövő nyárra a beruházás akár teljes egészében birtokba vehető lesz. Az egyeztetés hasznos és előremutató volt – jegyezte meg Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere – tudatta a beol.hu.

Fotó: Cs.I. - beol.hu

B.A.