Békés megye vezető hírek

Több általános iskola újul meg Békésben

Több általános iskola újul meg Békésben

Fejlődő intézményekben kezdhették meg az új évet a diákok több Békés megyei városban –  Gyulán, Sarkadon és Vésztőn is felújítják az iskolákat.

Több általános iskola is megújul Békés megyében: Gyulán 207,5 millió forintból fejlesztenek több intézményt, Vésztőn a Szabó Pál Általános Iskola újít 794 millióból, míg Sarkad 814 milliós összegből hajt végre fejlesztéseket a Kossuth utcai székhelyű általános iskolában - tudatta a beol.hu.

A sarkadi gyerekek iskolája nemcsak átalakításokon esik át, korszerűsítik és sportcsarnok is épül a számukra, mintegy 2200 négyzetméteren zajlanak átalakítások. Aula és nyelvi labor, valamint a sportudvar mellett megújulnak szaktantermek és kiszolgáló helyiségek is – írta meg a beol.hu.

Több iskola is megújul, lehetőségekkel bővül Békés megyében

Több iskola is megújul, lehetőségekkel bővül Békés megyében

Vésztőn már évekkel korábban megvalósult a beruházás első üteme, most a második ütem következik. Egy központi helyre rakják majd a közoktatási feladatokat és az alapfokú művészeti oktatást. Szintén épül sportcsarnok, az iskola fűtőrendszerét felújítják, nyelvi labor, könyvtár, közösségi terek és szaktantermek kialakítására is sor kerül. Új eszközöket is vásárolnak.

Gyulán négy általános iskolában fejlesztenek majd az összegből. Az Implom József Általános Iskolában gépészeti, villanyszerelési- és építészeti munkálatok lesznek majd, illetve tornaszoba kialakítása várható – írta meg a beol.hu.

Az 5. számú általános iskola és sportiskola tagintézményében elektromos hálózatot újítanak fel, új lámpatesteket szereznek be, a gépészet és a fűtés is korszerűsítve lesz. Felújítják a vizesblokkot, az épület egy részén ablakcseréket és ablak-beépítéseket terveznek, valamint padlóburkolat-felújítást. A folyosói szekrények rekonstrukcióját is szeretnék véghezvinni.

A Dürer Albert Általános Iskolában belső felújítás várható, parketta-, padlóburkolat és belső ajtók cseréje. A Bay Zoltán általános iskola tagintézményben szintén parketta- és padlóburkolat felújítás lesz, valamint korszerűsítik az elektromos hálózatot.

Nyelvi laborral egészül ki továbbá a Bay Zoltán és az 5. számú iskola – számolt be a beol.hu.

B.A.