Békés megye vezető hírek

Több alapszak érkezik Békés megyébe

Több alapszak érkezik Békés megyébe

Békés megyében a felsőoktatásban 366 hallgató kezdi meg tanulmányait 2018 szeptemberében.  A felvételi eredményekről és a képzésekről a Szeged-Csanádi egyházmegye fenntartása alá tartozó főiskolai karok dékánjai beszéltek.

Szép számú, 366 diák kezdi meg tanulmányait Békés megyében idén szeptemberben.

2017 februárjától az Gál Ferenc Főiskola szervezeti egységévé vált a Szent István Egyetem Agrár- és Gazdaságtudományi Kar békéscsabai gazdasági campusa. A csabai kar, melyet a GFF átvett, már a harmadik, amely beolvadt az egyházi felsőoktatási intézménybe. Először a szarvasi képzések kerültek át a GFF-hez 2014-ben, majd gyulai képzések 2017-ben – írta meg a beol.hu.

Az új vezetés előtt több terv is állt, az egyik az új szakok bevezetése, a másik a képzési paletta bővítése, illetve a békéscsabai épület felújítása.

Több alapszak is érkezik Békés megyébe

Több alapszak is érkezik Békés megyébe

A tervek szerint az épületeket külsőleg és belsőleg is korszerűsítik – mondta el Lipcsei Imre, a szarvasi és a békéscsabai kar dékánja. Megújulna a műszerállomány, a technikai felszereltség, valamint a sportcsarnok – tudatta a beol.hu.

A békéscsabai képzésekre összesen 87 diák nyert felvételt, a kevesebb hallgató miatt Lipcsei a fenntartóváltást is megnevezte lehetséges okként.

A dékán kiemelte, hogy igyekeznek új alapszakokat beindítani – informatika, mérnöki szak, valamint turizmus és vendéglátás terén, melyek akkreditálására korábban nem került sor.

Tárgyalásokat folytatnak ún. közgazdászszalon létesítéséről is, ahol az oktatók, hallgatók és az érdeklődők országosan elismert vezetőkkel, szakemberekkel találkozhatnak – írta meg a beol.hu.

Lipcsei Imre kiemelte, hogy óvodapedagógusból hiány lesz pár éven belül, ezért ajánlott ezt a képzést elvégezni, ezen a szakon a férfiak száma is nőtt.

A két campuson lezáróvizsgázott hallgatók nagyjából 40 százaléka veheti át diplomáját – a levelezősök között nagyobb az arány, melynek oka a dékán szerint az, hogy a nappali tagozatosak kevésbé jó nyelvismerettel érkeznek a főiskolára – adta hírül a beol.hu.

Fotó: gff-szeged.hu

B.A.