Békés megye vezető hírek

Teljesen megújult az Arany János kollégium Csabán

Teljesen megújult az Arany János kollégium Csabán

Megújult a Lencsési Úti Arany János Kollégium Békéscsabán. Az épületen jelentős újításokat végeztek, mely komoly energiamegtakarítással jár.

Több mint 200 millió forintot költöttek rá: európai uniós támogatással újult meg Békéscsabán a Lencsési úti Arany János Kollégium, azaz a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium, a Közgé épülete.

A felújítás során véghezvitt, jelentős fejlesztések nemcsak azt eredményezték, hogy a tanulók jó közérzete nőtt, hanem komoly energiamegtakarításokkal is járnak – adta hírül a beol.hu.

A Közgébe Békés megye, illetve a közgazdasági szakképzés tekintetében egyben az ország legjobb diákjai járnak, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) tisztában volt azzal: meg kell teremteniük nekik a lehető legjobb körülményeket.

Átadták a megújult Arany János Kollégiumot

Átadták a megújult Arany János Kollégiumot

Mivel az Arany János kollégiumban nemcsak közgések laknak, a fejlesztés Békéscsaba más diákjait is érinti – tudatta a beol.hu.

A fejlesztés során korszerűsítették energetikailag az épületet, csaknem 1 milliárd forint felhasználásával.

Paláncz György, a Közgé igazgatója kiemelte: az energiamegtakarítással további fejlesztések is lehetővé válnak. Belső újításokra is szükség van, új ágyakat, matracokat, bútorokat terveznek beszerezni.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a kollégium átadásán elmondta: a 216 millió forintos fejlesztéssel immár komfortosabb körülmények között lakhatnak a diákok. Fontosnak tartják, hogy a kollégiumok ugyanolyan színvonalasak legyenek, mint az oktatás - írta meg a beol.hu.

Fotó: Bencsik Ádám

B.A.