Békés megye vezető hírek

Telet űztek Békéscsabán

Telet űztek Békéscsabán

Télűző maskarás felvonulást tartottak a Békés megyei városban: az Evezőlapátosok Baráti Társasága hatodszorra rendezte meg az Élővíz-csatorna mentén a mulatságot.

Immár hatodszor gyűltek össze az érdeklődők a békéscsabai Élővíz-csatorna mentén, ahol idén is sor került a télűző maskarás felvonulásra – tudatta a beol.hu.

Szatmáriné Priskin Anita, az egyik főszervező elmondta: mára Békéscsaba egyik hagyományos farsangi rendezvénye lett a télűzés. Több célja is van, az egyik kétségtelenül a, hogy az Élővíz-csatornát minél többen lássák, megcsodálják. Akad ugyanis, aki nem ismeri ezt a különleges környezetet.

A másik, hogy a résztvevők közösen eveznek, s ebbe be lehet kapcsolódni – idén 5 új érdeklődő volt. Az esemény harmadik célja természetesen az, hogy jókedvre derítse a vendégeket.

Először mindig a kiszeégetés szokását ejtik meg, jelképesen elűzve a telet, elégetve a rossz dolgokat. A kiszeégetés különösen látványos az Élővíz-csatornán – írta meg a beol.hu.

A maskarás felvonulás vízen és szárazföldön is zajlik. Ennek keretében 6 hajóval indultak el 24-en, a parton pedig 40-50 ember sétált a Bajza utca-Árpád sor hídja és a Csabagyöngye közötti utat.

A kiszebábot délután negyed 6 tájt égették el, alkonyat után tűzzsonglőr műsorát tekinthették meg az érdeklődők.

A baráti társaság egyébként, amely a télűzést szervezi, 7 éve tevékenykedik – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Nagy Tibor

B.A.