Békés megye vezető hírek

Szeptemberben dönthetnek a volt Körös Hotel sorsáról Békéscsabán

Szeptemberben dönthetnek a volt Körös Hotel sorsáról Békéscsabán

Nagy valószínűséggel megveszi és lebontatja a magyar állam az egykori Körös Hotel épületét a békési megyeszékhelyen. A helyére közpark is kerülhet.

Hosszú évek óta kihasználatlan, elhagyatva áll az egykori Körös Hotel épülete Békéscsabán. Sorsáról szeptemberben születhet döntés: augusztus 5-én a szálló előtti parkolóban tartott sajtótájékoztatót Herczeg Tamás országgyűlési képviselő – írta meg a beol.hu.

Az emeletes épület már évek óta életveszélyes, szégyenfoltnak és kísértetháznak nevezték a lapok már esztendőkkel ezelőtt.

A hotelt 1970-ben adták át, vagyis immár 50 éves. Akkoriban Békés megyében fontos helynek számított, de a környezetbe már akkor sem illett bele, sőt komfortosnak sem számított, folyosó végi vizesblokkjaival – tudatta a beol.hu.


Hamarosan eldőlhet az egykori Körös Hotel sorsa

Hamarosan eldőlhet az egykori Körös Hotel sorsa

Bezárása óta nem sikerült tartósan kezdeni vele semmit. Felújítása nehézkes lenne, mivel a szintek között alacsony a belmagasság, ezért nem telepíthető épületgépészet, s a környezetében nem találni elég parkolóhelyet, ezért mélygarázst kellene építeni.

Herczeg Tamás a sajtótájékoztatón elmondta: bár ötletek lennének, nincs olyan vállalkozó, aki valóban élettel töltené meg a volt szállodát, a békéscsabai önkormányzat pedig nem rendelkezik az ehhez szükséges összeggel – adta hírül a beol.hu.

Az országgyűlési képviselő a kormány segítségét kérte, s ez három dologra ad lehetőséget: az állam veszi meg az épületet és lebontatja, majd a békéscsabai önkormányzat fejlesztésbe fog a területen.

Herczeg Tamás megjegyezte, hogy ő legszívesebben közparkot látna a szálló helyén, esetleg játszóteret, de lehetne a parkolóhelyek számát is növelni a fejlesztéssel.

Mivel az előterjesztés már elkészült, az egykori hotel ügyében szeptemberben születhet meg a döntés – írta meg a beol.hu.

Fotó: Lehoczky Péter

B.A.