Békés megye vezető hírek

Szemétgyűjtést szerveztek Mezőhegyesen

Szemétgyűjtést szerveztek Mezőhegyesen

Szemétmentesítést végeztek az emberek önkéntes alapon a Békés megyei városban, ahol a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. tett közzé felhívást az ügyben.

Szemétgyűjtésre invitálta az embereket Mezőhegyesen a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója, aki figyelemfelhívásnak szánta a dolgot. Április 15-én sokan megmozdultak a városban, a „Legyen tiszta Mezőhegyes” felhívásnak megfelelően neki is fogtak a hulladék begyűjtésének – írta meg a beol.hu.


Pap István Tibor kezdeményezésére a ménesbirtok dolgozói és a Kozma iskola diákjai is csatlakoztak az önkénteskedéshez.

A cél az illegális szemét összegyűjtése – Mezőhegyes több pontján ugyanis, még belterületen is jellemzőek a szeméthegyek, melyek a major és a város képét egyaránt csúfítják.

Nagy területről van szó, melynek megtisztítása gépekkel is sok időt vesz igénybe. Az önkéntesek busszal érkeztek a hulladékos területre, védőkesztyűvel és szemeteszsákokkal állhattak neki a takarításnak – adta hírül a beol.hu.

A hulladéklerakást nem elég táblával tiltani – mondta el Pap István Tibor, hozzátéve, hogy a megelőzésen lenne a hangsúly: meg kell értetni az emberekkel, milyen kárt okoznak a szemeteléssel.

Fotó: beol.hu

B.A.