Békés megye vezető hírek

Szemét dolog: a főút mellé pakolta a hulladékot egy pizzéria

Szemét dolog: a főút mellé pakolta a hulladékot egy pizzéria

Bírósági ügy lett a szemetelésből: az egyik békéscsabai pizzéria ugyanis a 44-es főút mellé, parkolókba hordta a hulladékát.

Több vádlott állt a napokban a Békéscsabai Járásbíróság elé a szemét-ügy miatt: egy békéscsabai pizzériából rendszeresen a 44-es főút menti parkolókba hordták a hulladékot. A vádlottak között van az étteremvezető és azok a munkatársak, akik a szemetet odahordták engedély nélkül – írta meg a beol.hu.

Az elsőrendű vádlott az étterem vezetője, aki számára 2017-ben derült ki, hogy az eddigi, szemétszállítást végző cég már nem áll majd a rendelkezésükre. A másodrendű vádlott az étteremvezető régi ismerőse volt, aki vállalkozást jegyzett be, s ő volt a vezetője. A harmad- és negyedrendű vádlott tag volt a cégben – adta hírül a beol.hu.


Az étteremvezető nő és a férfi a szemétszállítás kapcsán megegyezett, hiszen a vállalkozás tudott számlát adni. A vállalásban az állt, hogy havi 35 ezer forintért elszállítja a hulladékot, noha engedélye nem volt erre, ezzel pedig a vendéglővezető és a cégvezető egyaránt tisztában volt.

Annak ellenére, hogy jogszerűen nem vihették volna el a szemetet, mégis megtették, összesen 60 darab zsákot szállítottak el a Békéscsaba és Kondoros között levő parkolóba, a 44-es főút mellé, illetve a Vécsey utcai tárolóhoz.

Vádat a járási ügyészség a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt a vádlottakkal szemben, s amennyiben elismerik vétküket, pénzbüntetésre, illetve közérdekű munka kiszabására számíthatnak. Egyelőre azonban bűnösségüket nem ismerték el – tudatta a beol.hu.

B.A.