Békés megye vezető hírek

Szarvas is kapott idősbarát önkormányzat-díjat

Szarvas is kapott idősbarát önkormányzat-díjat

Megkapta a település az idősbarát önkormányzat elismerést. Szarvas a Pesti Vigadóban vehette át a díjat az idősek világnapja alkalmából.

Akkor lehet erős egy nemzet, ha odafigyel a társadalom minden korcsoportjára – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az idősek világnapján, melynek alkalmából a Pesti Vigadóban átadták az idősbarát önkormányzatoknak járó díjakat is – adta hírül a beol.hu.

Mint a miniszter fogalmazott, egy nemzet jövőjét a fiatalok jelentik, de azokat fel kell készíteni a jövőre, s ebben nélkülözhetetlenek az idősek. Oda kell figyelni az ő bölcs és megfontolt iránymutatásukra –ez sokszor nemcsak kötelesség, de a túlélés záloga is.


Szarvas megkapta az idősbarát önkormányzat díjat

Szarvas megkapta az idősbarát önkormányzat díjat

A nagyszülők jelentik a család szívét Kásler Miklós szavai szerint, s erre a szívre oda kell figyelni a nemzet egysége érdekében. Megköszönte az időseknek, hogy a nemzet fenntartására tették fel egész életüket, kitartásból, szorgalomból, tiszteletből, szeretetből, alázatból is példát mutattak, s továbbörökítik a nemzeti identitást – írta meg a beol.hu.

A rendezvényen azok kaptak elismerést, akik nemcsak a minimum elvárható dolgokat teszik meg, hanem annál többet – a családbarát ország ugyanis azt jelenti, hogy több generáció élhessen együtt békében, biztonságban, egymást segítve – jegyezte meg Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hozzátette: míg régebben természetes volt, hogy több tapasztalattal az idősebbek rendelkeznek, manapság a technológiához a fiatalok értenek jobban. Arra azonban vigyázni kell, hogy az emberi érték ne halványuljon el. „Hiszen az emberi kapcsolatok kialakításához szükséges tapasztalattal az idősek rendelkeznek, és a jövő csak akkor lehet az ifjaké, ha ezt átadják nekik” – tudatta a beol.hu.

Pogácsás szerint egy település akkor működhet jól, ha a tagjait értékelik, mindenkire szükség van.

Idősbarát önkormányzat díjat vehetett át Szarvas, Cegléd, Biri, Győr, Hajdúnánás és Székesfehérvár – írta meg a lap.

Fotó: szarvas.hu

B.A.