Békés megye vezető hírek

Sűrűbben jönnek majd a buszok Békéscsabán

Sűrűbben jönnek majd a buszok Békéscsabán

November 8-tól, hétfőtől gyakrabban indulnak majd a helyi buszok a reggeli és délutáni órákban Békéscsabán, mint eddig.

Változik a helyi autóbuszjárat-forgalom Békéscsabán. November 8-ától, hétfőtől reggel és délután sűrűbben közlekednek majd a helyi buszok. A változás nemcsak Csabát érinti, minden megyei jogú városban ez lesz a helyzet, ahol az Volánbusz biztosítja a buszközlekedést az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés értelmében – írta meg a beol.hu.

A járatsűrítési tervet kötelező jelleggel készítették el Budapesten és a megyei jogú városokban a szolgáltató társaságok. A sűrítés a reggel 7 és délelőtt 9, illetve délután 15 és 19 óra közötti időszakot érinti – tudatta a beol.hu.

Sűrűbben indulnak majd a helyi buszok Békéscsabán

Sűrűbben indulnak majd a helyi buszok Békéscsabán

A Volánbusz 16 megyei jogú városban indít gyakrabban buszokat, s ezek közé tartozik Békéscsaba is. Munkanapokon több mint 330 többletjárat közlekedik, több járat esetében pedig nagyobb kapacitású, csuklós buszok indulnak, esetleg egyszerre két busz érkezik.

A cél a zsúfoltság elkerülése. Egyes, nagyobb foglalkoztató cégekhez plusz járatokat is indítanak – adta hírül a beol.hu.

A változásokról a volanbusz.hu/koronavirus oldalon, a Voláninform és a cég Facebook-oldalán is lehet tájékozódni – írta meg a lap.

Fotó: Volánbusz Zrt.

B.A.