Békés megye vezető hírek

Síkos utak – Felkészülten várták a telet Békésben

Síkos utak – Felkészülten várták a telet Békésben

Bár a tél régen elkezdődött, havat eddig még nemigen látott az ország – január 11-ig. A lehullott hómennyiséggel szerencsére számoltak a szakemberek.

Pár centis ugyan, de mégis esett hó az ország számos pontján, így Békés megyében is. Mivel azonban a következő napokban is lehet hóesésre készülni, jobb, ha mindenki óvatosan közlekedik.

A síkos utakra felkészült a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mint azt Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs osztályvezetője elmondta: figyelemmel kísérik az időjárás-előrejelzéseket, így a mérnökség dolgozói már január 10-én, vasárnap este megkezdték a megelőző jellegű síkosságmentesítést – tudatta a beol.hu.

Időben elkezdődött a hóeltakarítás Békés megyében

Időben elkezdődött a hóeltakarítás Békés megyében

Békés megyében összesen 29 géppel és sószóróval ellátott, kombinált teherautó végezte munkáját, több mint 40 dolgozóval. Egy éjszaka alatt 130 tonna útszóró sót és 33 ezer liter kalcium-klorid oldatot használtak el.

A síkosságmentesítés éjfélig elhúzódott, s annak fényében, milyen lesz az időjárás reggel, ismételten elvégzik a munkát az utakon – különös tekintettel a buszmegállókra és egyéb helyekre, ahol fennáll a lefagyás veszélye – írta meg a beol.hu.

Fotó: Bencsik Ádám

B.A.