Békés megye vezető hírek

Sarkad több száz millióból gazdálkodhat

Sarkad több száz millióból gazdálkodhat

Döntött a képviselő-testület: több pályázatot is benyújtanak. Több fejlesztésre van szükség a városban – Sarkad már 2016-ban is 6 milliárd forintra pályázott, melyekből a következő időszakban gazdálkodnak majd.

Sikerrel pályázott Sarkad tavaly a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Több mint 6 milliárd forintra nyújtottak be igényt, s a nyert összegekből számos fejlesztés megvalósulhat – tudatta a beol.hu.

Energetikailag korszerűsítik például a város középiskolájának Vasút utcai épületét, mely 250 millió forintba kerül. Fejlesztik infrastrukturálisan a központi orvosi rendelőt, erre és az eszköz-beszerzésre 60 milliót szánnak. Lesznek turisztikai fejlesztések is, Sarkad rendbe tenné a Táncsics teret, 171 millió forintból – írta meg a beol.hu.

Számos épület és járda is megújul Sarkad városában a pályázati pénzekből

Számos épület és járda is megújul Sarkad városában a pályázati pénzekből

Dr. Mokán István polgármester arról is beszélt, hogy további három pályázatot félig már szintén elfogadtak, melyből a közlekedést fejlesztenék, szociális városrehabilitációra, környezettudatos fejlesztésekre költenének, s a városháza épületét is rendbehoznák.

A polgármester arról is beszélt, hogy belügyminisztériumi projekteknek köszönhetően Sarkadon járdák épülnek, felújításokat végeznek rajtuk, kiegészítik a közétkeztetést diétás konyhával. Elkészült egy új óvodai sportpálya is.

A TOP-n keresztül egyébként a városban 200 millió forintot szánnak arra, hogy állást kapjanak hátrányos helyzetű munkakeresők, körforgalmat építenének a közútkezelő beruházásában és megújítanák a járási tanuszodát is - adta hírül a beol.hu.

Fotó: wikipedia

B.A.