Békés megye vezető hírek

Piac és hűtőház is épül Kondoroson

Piac és hűtőház is épül Kondoroson

Két nagyobb beruházás is készül a Békés megyei városban: Kondoros nyertes pályázati pénzből építi piacát és hűtőházát.

Két TOP-os pályázaton is nyert pénzt Kondoros városa, melyből jelentős beruházásokat valósíthatnak meg. Több mint 189 millió forint áll rendelkezésükre, melyből 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatással hűtőházat építenek majd.

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere elmondta, hogy céljuk megoldani a saját zöldségtermeléséből származó késztermékek tárolását és elraktározását későbbi felhasználásra vagy az értékesítésig – írta meg a beol.hu.

kondoros_varos_1

A korszerű hűtőházat Kondoros belterületén húznák fel 2020 végéig. Ahhoz ugyanis, hogy bővíthessék a termelést, elengedhetetlen az alapanyag-ellátottság biztosítása modern, hűtőházi feldolgozó technológiával.

A másik TOP-os pályázaton belül közel 180 millió forintot nyert a város: ebből a helyi termékek modern színterét alakítják majd ki, azaz fedett, rendezett piacot hoznak létre modern infrastruktúrával.

Az önkormányzat támogatja a helyi gazdák, gazdálkodók piacra jutását és megoldja azt is, hogy ne legyen árusítóhely hiány, hangsúlyozta Ribárszki Péter – adta hírül a beol.hu.

Fotó: kondoros.hu

B.A.