Békés megye vezető hírek

Példás összefogás Békésben a járvány idején

Példás összefogás Békésben a járvány idején

Békés megyében adománygyűjtésbe kezdett egy civil alapítvány annak érdekében, hogy az ország állami fenntartású idősotthonaiba elég vitamindús gyümölcs jusson. Békéscsabán egy étterem ebédet főz a mentősöknek.

Csaknem 5 tonnányi vitamindús gyümölcsöt szállít a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány az állami fenntartású idősotthonokba szerte az országban – március 25-án kezdtek bele az adománygyűjtésbe.

A szállítmányból 1130 kiló alma, 2712 kiló narancs és 832 kiló citrom érkezik Békés megyébe az összefogás eredményeként – tudatta a beol.hu.A nemes célra társadalmi felajánlásokból és a Szellemi Honvédők közösségének köszönhetően jött össze 25 millió forint.

Az összeg Magyarország 18 megyéjét, nyolcvanhat intézményének 7687 ellátottját és 3644 dolgozót, vagyis összesen 11317 személyt érint.

Nem ez azonban az egyetlen kezdeményezés. A békéscsabai mentők munkáját egy étterem segíti önként. Csendes Csaba, a Békéscsabai Mentőállomás vezetője elmondta: egy ételszállítással foglalkozó étteremből azzal hívták fel őket, hogy egy héten át ebédet visznek a mentőállomás alkalmazottainak.

Kapnak ugyanakkor a pékségektől a cukrászdákig sokaktól finomságokat, amit ezúton is köszönnek. A figyelmesség nagyon jólesik nekik – írta meg a beol.hu.

L.A.