Békés megye vezető hírek

Pályaválasztás-segítés, lemorzsolódás-csökkentés Békéscsabán

Pályaválasztás-segítés, lemorzsolódás-csökkentés Békéscsabán

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Békéscsabai Tankerületi Központ és a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC). Céljuk az, hogy a fiatalok pályaválasztását segítsék, csökkenjen a pályaelhagyók és a lemorzsolódók száma.

Több céllal született meg a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Békéscsabai Tankerületi Központ együttműködése. A dokumentumot, mely a fiatalok pályaválasztását hivatott támogatni, valamint csökkentené a lemorzsolódó diákok és pályaelhagyók számát, október 17-én a szakképzési centrumban írta alá Mucsi Balázs főigazgató és Bánki András igazgató – adta hírül a beol.hu.


Együttműködési megállapodás született a pályaválasztókért

Együttműködési megállapodás született a pályaválasztókért

Mint Mucsi fogalmazott: a gyermekeknek 13-14 évesen nem egyszerű eldönteni, milyen pálya érdekli őket, s ekkor kell meghozniuk életük talán legnehezebb döntését. Éppen ezért igen lényeges, hogy ehhez minden fontos információ a diákok és szüleik, valamint azok rendelkezésére álljon, akik a döntést segítik – írta a beol.hu.

A megállapodással szeretnék a jelenleg viszonylag magasnak számító, 11-12 százalékos lemorzsolódást visszaszorítani, ahogyan azt is, hogy a diákok elhagyják a pályát. 2020-ra 10 százalék alá szorítanák ezen fiatalok számát.

A BSZC és a tankerületi központ közös ügyének tekinti a pályaorientációt. A diákoknak utat kell mutatni – hangsúlyozta Bánki András. Hozzátette: olyan életpálya lehetőségét kell felvázolni számukra, mellyel megtalálhatják boldogulásukat Békés megyében is – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Imre György

B.A.