Békés megye vezető hírek

Orosháza: szabadidőközpont lesz a részben kihasználatlan épület

Orosháza: szabadidőközpont lesz a részben kihasználatlan épület

Hosszú ideje áll részben kihasználatlanul Orosházán az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont – az épületet most szabadidőközponttá alakítják, 400 millió forintos támogatásból.

Hamarosan kezdetét veszi az egykori Alföld Gyöngy Hotel és Konferenciaközpont átalakítása: a zöldmezős, Európai Unió Terület és Településfejlesztési Operatív Programja keretében megvalósuló beruházás 400 millió forintból készül majd el – ennyi vissza nem térítendő támogatást nyert ugyanis a projekt.

A területátadás már megtörtént, a város vezetői időkapszulát helyeztek el az épület előtt, melyből nemsokára szabadidőközpont lesz – adta hírül a beol.hu.


A projekthez 81 millió forintot a város biztosít. A megújuló épület remek kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket nyújt majd Orosháza lakóinak és a vendégségbe érkezőknek – mondta el Dávid Zoltán polgármester, aki kevésbé látványosnak nevezte a fejlesztést, hiszen egy már meglevő épületnek adnak új funkciókat.

Egyik felében konferenciákat rendezhetnek majd, míg a másik felét szabadidő eltöltésére alkalmas térré alakítanák – mozival, biliárd- és bowling teremmel. A környezetet szintén megszépítik – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Kiss Zoltán; alfoldgyongye.hu

B.A.