Békés megye vezető hírek

Orosháza - Sebészeti képerősítő teszi hatékonyabbá a traumatológiai ellátást

Orosháza - Sebészeti képerősítő teszi hatékonyabbá a traumatológiai ellátást

Sebészeti képerősítő került az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet traumatológiai műtőjébe – alkalmazásával az ellátás gyorsabbá és biztonságosabbá is válik.

Egy 27, 4 millió forint értékű sebészeti képerősítő került az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet traumatológiai műtőjébe: a Philips BV Endura típusú gépet traumatológiai-, urológiai és ortopédiai operációk alkalmával használják az intézményben – tudatta a beol.hu.

A kórház Facebook oldalán számolt be arról, hogy a készüléknek több komoly előnye van: az egyik ilyen a mobilitás, vagyis a helye nem állandó - a műtőasztalhoz gurítható, amikor szükség van rá.

Sebészeti képerősítő készülék került az orosházi kórházba

Sebészeti képerősítő készülék került az orosházi kórházba

A sebészeti képerősítő a kibocsátott röntgensugár-képet digitális videójellé alakítja át. Az operációt végző orvos így a röntgensugár lábkapcsoló aktivizálását követően monitoron folyamatosan nyomon tudja követni, hol van a testben a bevezetett eszköz – számolt be a beol.hu.

A kórház bejegyzése arra is kitér, hogy az eszközt a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatosan felmerült kiadásokra biztosított forrásból szerezték be, kormányhatározat alapján – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Melega Krisztián

B.A.