Békés megye vezető hírek

Orosháza: hamarosan véget ér a csatornaberuházás

Orosháza: hamarosan véget ér a csatornaberuházás

Befejeződhet február végéig a munka Orosházán, melynek köszönhetően a Könd-Kossuth és a Táncsics utcák közötti szakaszon megvalósul a csatornaberuházás.

Véget érhetnek a munkálatok még 2020 februárja folyamán: Orosházán a Könd, Kossuth és a Táncsics utcák közötti szakaszon befejeződik a csatornázás.

A forgalom egyelőre csak egy irányba haladhat, s a sebességkorlátozás is fennáll. A Könd utcán a helyreállítás átmeneti, ezért érdemes óvatosan vezetni – tudatta a beol.hu. A végleges helyreállítási munkálatok 2020 májusában veszik kezdetüket, s a munka a Dózsa utcán is folytatódik.


Az útszakaszon várhatóan március végéig dolgoznak, de lezárásokra lehet számítani a későbbiekben, amikor a keresztező utcákat vágják majd át – ezek a Zöldfa, a Zombai és a Kelet utcák – tudatta Tószegi Tamás, az A-Mezőgép Kft. műszaki igazgatója.

Pár napon belül befejeződik a munka az Eötvös utcában, ám a Csabai és a Bethlen utcák kereszteződésében lezárás és forgalomkorlátozás is várhatja a közlekedőket – írta meg a beol.hu.

A csatornaépítési munkák a Könd, a Huba utca és a piac közötti részen kezdődnek el ismét március elején.

A végleges helyreállítási munkálatok tavasszal indulnak az érintett területeken.

A csapadék- és belvízvédelmi fejlesztés Orosházán 2019 októberében vette kezdetét. A projekt közel 400 millió forintból valósul meg, s a munkálatok teljes befejezését 2020 őszére tervezik – írta meg a beol.hu.

Fotó: beol.hu

B.A.