Békés megye vezető hírek

Oktatásfejlesztésre nyertek közel félmilliárdot Békésben

Oktatásfejlesztésre nyertek közel félmilliárdot Békésben

Csaknem félmilliárd forintnyi támogatást nyert el a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC), melyet szeretnének arra használni, hogy fejlesszék a diákok alapkészségeit és mérsékeljék az iskolaelhagyás arányát.

Nemes célért igényeltek közel félmilliárd forintot: egész pontosan 492 milliós összeget nyert el a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC), s a 2020 végéig tartó projekt keretében szeretnék javítani a szakképzésben tanuló diákok továbbtanulási esélyeit, valamint képességeik fejlesztését – írta meg az MTI.


A program célja a diákok továbbtanulási esélyeinek javítása is

A program célja a diákok továbbtanulási esélyeinek javítása is

Közelményükben tudatták: az esélyjavítás mellett célkitűzésük, hogy fejlesszék az egész életen át tartó tanulásra való képességet.

Ennek érdekében a 9-10. évfolyamosok körében alapkészség-felmérést terveznek, szeretnék fejleszteni alap- és kulcskompetenciáikat, de mentori szolgáltatásokat, pályaválasztási tanácsadást nyújtanának nekik és az ún. tanulói életpálya-építési programban is segítenének – adta hírül az MTI.

A programban részt vesz a BSZC nyolc tagintézménye, s magát a projektet a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop), a magyar állam és az Európai Szociális Alap társfinanszírozása teszi megvalósíthatóvá – tudatta az MTI.

B.A.