Békés megye vezető hírek

Nemsokára hazamehetnek a Békés megyei négyes ikrek

Nemsokára hazamehetnek a Békés megyei négyes ikrek

Debrecenben születtek a Békés megyei szülők ikrei – a babák 2019. október 24-én este látták meg a napvilágot, s nemsokára hazatérhetnek.

Szépen fejlődnek az október 24-én Debrecenben született négyes ikrek. A kicsik édesanyja és édesapja békéscsabai, s első alkalommal lettek szülők – tudatta a beol.hu.

A gyermekek egészségesek, 1230 és 1750 gramm közötti súllyal jöttek világra. Közülük három lány – Anita, Panna és Anna -, egy pedig fiú, aki a Richárd nevet kapta.

A nagy eseményről a debreceni női klinika orvosai és a szülők tartottak sajtótájékoztatót, ahol Lampé Rudolf, a klinika megbízott igazgatója elmondta: intézményükben legutóbb 3 éve, azt megelőzően pedig 30 esztendeje születtek négyes ikrek – írta meg a beol.hu.

Sápy Tamás adjunktus és az anya kezelőorvosa elárulta, hogy a 26 éves kismamát a terhesség 28. hetében vették fel a klinikára, s folyamatosan figyelték állapotát. A szülés a 32. héten spontán indult meg, s a babákat császármetszéssel segítették a világra.

A kicsik jelenleg a szubintenzív osztályon vannak, inkubátorban, de hamarosan együtt lehetnek anyukájukkal – adta hírül a beol.hu.

A gyermekek fogadására már előkészítették a Békés megyei otthont, s a szülők, rokonok, barátok is izgatottan várják haza a családot.

B.A.