Békés megye vezető hírek

Nem zavarja a táblatolvajokat a balesetveszély

Nem zavarja a táblatolvajokat a balesetveszély

Három közlekedési táblát akart magával vinni Békéscsabán egy nő szeptember elején. Évente több milliós kárt okoznak a tolvajok, akiket az sem zavar tervük végrehajtásában, hogy balesetveszélyt okozhatnak.

Többmilliós kárt csinálnak a közlekedési tábla-tolvajok Békés megyében évente a Magyar Közút Nonprofit Kft.-nek, s ritkán csípik őket fülön - leginkább a sebességkorlátozó táblákat nézik ki maguknak, s akár születésnapra is elviszik őket- tudatta a beol.hu.

Szeptember 9-én egy nőt „lekapcsoltak”, mert 3 darab közlekedési táblát vitt el a helyéről. Már éppen pakolta fel őket a biciklijére a Franklin utcában – ahol útépítés folyt -, amikor észrevették. A rendőrök igazoltatták és előállították.


A közlekedési táblák igen "kelendőek" szülinapra is

A közlekedési táblák igen "kelendőek" szülinapra is

A hölgy ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt tettek feljelentést. A Magyar Közút Nonprofit Kft. illetékesei elmondták, hogy ez a lopás úttartozék-kárnak számít, de szerencsére mostanság csökkent a táblák elvitelének száma. Valószínűleg azért, mert már nem alumíniumtáblákat ásnak le a földbe, hanem műanyag, préselt anyagot – írta meg a beol.hu.

Korábban többször megtörtént, hogy sebességkorlátozó táblákat is hazavittek emberek a csatornázási vagy útépítési munkálatok helyszínéről Békés megyében – egy mezőberényi férfi például többet is. Hulladékfémként akarta eladni őket – adta hírül a beol.hu.

Ma már a Magyar Közút is átváltott műanyag préselt anyagból készült jelzésekre – valószínűleg nem véletlenül.

Még mindig előszeretettel lopják azonban a számmal ellátott táblákat – 30,40,50 -, hogy azokat viccből születésnapi ajándékként adják át. Pedig ezeket a gyártótól is meg lehet venni – és az nem járnak rendőrségi feljelentéssel – írta meg a beol.hu.

B.A.