Békés megye vezető hírek

Nem maradnak diétás étrend nélkül a békéscsabai gyerekek

Nem maradnak diétás étrend nélkül a békéscsabai gyerekek

Speciális étrendet igényelő gyermekek szüleinek tartott értekezletet a napokban a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény. Céljuk, hogy ezek a kisfiúk és kislányok étkeztetése teljes mértékben megoldott legyen.

Értekezletet hívott össze a speciális étrendet igénylő gyermekek szüleinek a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény. Bíró Csaba igazgató leszögezte: feladatuk az, hogy biztosítsák a hagyományos étrend melletti speciális étkezést is, s ezt a közbeszerzési értékhatár alatti megbízásos szerződés segítségével oldják meg minden esztendőben – írta meg a beol.hu.


Ennél az étkeztetésnél lényeges, hogy az ételek erre a célra kialakított konyhában és dietetikus jelenlétében készüljenek. Mivel azonban a békéscsabai gyermekélelmezésnek speciális konyhája nincs, az ételeket beszállítóktól rendelik meg. Évente tartanak szülői értekezletet azoknak, akik gyermekeinek erre az étrendre van szükségük, hogy minden fontos kérdést megvitathassanak – tudatta a beol.hu.

Ezeken az összejöveteleken az érintettek is közelebb kerülhetnek egymáshoz és tisztában lehetnek azzal, mit eszik nap mint nap gyermekük.

A speciális étrendre a 2019-es tanévben 40 gyermek szülei adták be igényüket. A megrendelők száma azonban októberre további 20 adaggal növekedett – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Imre György

B.A.