Békés megye vezető hírek

Modern CT-berendezést kapott az orosházi kórház

Modern CT-berendezést kapott az orosházi kórház

Új CT berendezéssel gazdagodott a Békés megyei város kórháza. Mostantól Orosházán is igénybe lehet venni a 32 szeletes gépet, melyet 2018 július végén adtak át.

Vadonatúj CT berendezést kapott az orosházi kórház – modern, 32 szeletes géphez 180 millió forintos, hazai forrásból finanszírozott pályázaton keresztül sikerült hozzájutni. A CT-berendezést ünnepélyes keretek között avatták fel 2018 július végén – adta hírül a beol.hu.

Korábban a kórházat közreműködő szolgálat segítette, 2018 augusztusától azonban már saját jogon nyújtanak magas szintű diagnosztikai szolgáltatást. Az átállás idején egy kamionba szerelt mobil CT-t üzemeltet az orosházi kórház.

Vadonatúj CT-berendezést kapott az orosházi kórház

Vadonatúj CT-berendezést kapott az orosházi kórház

Az új berendezés ünnepélyes átadásán Simonka György országgyűlési képviselő és dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója is részt vett – írta meg a beol.hu.

A beruházások az ellátási területen élő 130 ezer ember mellett a kórházi dolgozók számára is rendkívül hasznosak.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: az ellátás ezen területén ettől kezdve olcsóbban és gyorsabban is el lehet majd végezni a munkát.

Dávid Zoltán polgármester hangsúlyozta, hogy régi, jogos igény vált valóra az új CT-berendezéssel, mely az orosházi kórház felzárkózását is lehetővé teszi – adta hírül a beol.hu.

Fotó: Melega Krisztián

B.A.