Békés megye vezető hírek

Mobil ágyak kerültek az orosházi kórházba

Mobil ágyak kerültek az orosházi kórházba

A szülők számára kapott mobil ágyakat az orosházi betegellátó intézmény: a kórházban tartózkodók anyák és apák helyzetén adományból segítettek.

Évek óta benn maradhat az orosházi kórházban egy szülő, ha beteg gyermeke mellett maradna – most azonban erre a célra mobil ágyakat is kapott az intézmény, mégpedig adományból.

A kezdeményezés mobil ágyak beszerzésére 2018 novemberében indult, amikor egy sárbogárdi édesapa, Orosvári Zsolt civil akciót és gyűjtést szervezett ennek érdekében. Az Ágyat az anyukáknak elnevezésű felhíváshoz nagyon sok magánember és szervezet csatlakozott, így 1 év múlva több mint 4,5 millió forint jött össze – tudatta a beol.hu.


Mobilágyakat kapott az orosházi kórház a szülőknek

Mobilágyakat kapott az orosházi kórház a szülőknek

Ez elég volt arra, hogy vásároljanak 400 darab mobil ágyat. Az önkéntesek egymás után járták az ország kórházait, hogy kiosszák a bútorokat. Segített a beszerzésben a Social Point Alapítvány és az Anyák az Anyákért Alapítvány is. Az önkéntesek Orosházán 8 új és modern mobilágyat adtak át a kórházban a csecsemő- és gyermekosztálynak – adta hírül a beol.hu.

A gyermekosztály mellett egyébként a fül-orr-gégészeti részlegen is benn maradhat szülő a gyermeke mellett Orosházán, eddig mindig megoldották a dolgot, és természetesen nagyon örülnek az új ágyaknak, melyet kis helyet foglalnak és praktikusan szétszedhetők, összerakhatók – írta meg a beol.hu.

Fotó: beol.hu

B.A.