Békés megye vezető hírek

Mi lesz a 47-es főút nyomvonala?

Mi lesz a 47-es főút nyomvonala?

Hamarosan kiderül a kétszer kétsávos út lehetséges nyomvonala. Dankó Béla országgyűlési képviselő és négy Békés megyei település vezetője a NIF Zrt. vezérigazgatójával és útfejlesztési igazgatójával egyeztetett az ügyben.

Kétszer kétsávosra tervezik a 47-es főutat, amelynek lehetséges nyomvonaláról egyeztetett a közelmúltban négy Békés megyei település vezetője, Dankó Béla országgyűlési képviselő, valamint a NIF Zrt. vezérigazgatója és útfejlesztési igazgatója Budapesten – írta meg a beol.hu.

Az útszakasz a Békéscsaba és Berettyóújfalu közötti rész. A megbeszélésen Siklósi István, Mezőberény, Kardos Károly, Körösladány, Lipcsei Zoltán, Köröstarcsa polgármestere, illetve dr. Farkas József, Szeghalom alpolgármestere fejtette ki a véleményét.

Dankó Béla elmondta, hogy a tárgyaláson szóba kerültek aggályaik amiatt, hogy az egyik változat szerint a román határ mellett húzódna az út – az érintett városoktól, községektől így távol is lenne. Dankó Béla szerint ezeket az észrevételeket korábban is elmondták az illetékesnek, ezért fontosnak tartják, hogy a NIF vezetőivel személyesen is tudatták az álláspontjukat – tudatta a beol.hu.

Készül azonban egy olyan változat is, amely közelebb húzódik a településekhez, s kismértékben érinti a Natura 2000 ökológiai hálózatba tartozó területeket.

A környezetvédelmi tanulmány elkészülése 2020 nyarára várható, döntés csak ezután születhet a különféle változatokról – ideális esetben a beruházás 2022-ben indulhat el s 4 évig tartana – írta meg a beol.hu.

Az M44-es mellett a kétszer kétsávos 47-es főút is rendkívül sokat jelenthet Békés megye számára.

B.A.