Békés megye vezető hírek

Megújult a zsadányi tejút

Megújult a zsadányi tejút

Százmillió forintot költöttek rá: hivatalosan is befejeződött az úgynevezett tejút felújítása a Békés megyei Zsadányban. Az út korábban több mint 600 méteren nagyon rossz állapotban volt.

Véget ért hivatalosan is a zsadányi tejút felújítása. A beruházás közel 100 millió forintba került. Ennek során a Békés megyei településen korszerűvé tették a 644 méternyi, leromlott állapotú utat, mely a Béke utcai futballpálya és a Zsadányi Malom ’97 Kft. telephelye között halad – írta meg a beol.hu.

Jelentős fejlesztés történt meg ezzel, mely hozzájárult ahhoz, hogy az érintett földterületeket és a vállalatot egyaránt egyszerűbben meg lehessen közelíteni –ez a sarkadi járás legjelentősebb mezőgazdasági cége – mondta el Dudás Árpád polgármester.


A vállalat számos egyéb céggel és őstermelővel kapcsolatot tart, s ezt mostmár könnyebben megteheti a külterületi út segítségével.

A polgármester, valamint Kónya Anita projektmenedzser, a községháza munkatársa elmondta, hogy a fejlesztésre a Vidékfejlesztési Program keretében nyert Zsadány önkormányzata 90,9 millió forintot.

Önerőt saját forrásból biztosítottak 4,7 millió forint értékben. A korszerűsítési munkákat 2018 nyarán kezdték el. A műszaki átadás és átvétel most hivatalosan is megtörtént – adta hírül a beol.hu.

Fotó: wikipedia

B.A.